Thuis » Tweelingzielen » Het begrip tweelingziel

Het begrip tweelingziel

 
De term tweelingziel om een diep liefdes gevoel te beschrijven dat je voor iemand anders voelt. Een liefde die je nog nooit zo ervaren had, en die zo verschrikkelijk intens is dat je bijna niet kan voorstellen dat een dergelijke liefde kan bestaan. Heel mooi dat je dat mag ervaren en beleven, maar laat nu gelijk weer het naampje los wat je er aan gegeven hebt, dus noem die relatie geen tweelingziel, soulmate, nevenziel, bipolaire ziel… of wat dan ook relatie.. benoem alleen wat er is, namelijk LIEFDE

Hey dat lucht op, je hoeft niet meer in hokjes te denken, je hoeft niet meer te begrijpen wat het is, je mag gewoon aanvaarden dat je LIEFDE voelt. Het feit dat je op deze intense manier liefde voelt mag je koesteren want slechts zelden maakt iemand in zijn of haar leven een dergelijk gevoel mee. Dus je bent een gezegend mens dat je een liefde mag kennen die slechts door weinigen ervaren wordt.
Door die LIEFDE niet te benoemen plaats je het niet in een hokje, want elk naampje wat je er aan zou geven maakt die LIEFDE kleiner dan dat ze werkelijk is. Wanneer je de LIEFDE die je voelt gaat beschrijven in woorden maak je er eigenlijk een beeld van, en een beeld is nooit zo natuurgetrouw als de werkelijkheid. Zie het zoals een film over een waterval, het kan een heel erg mooie film zijn, maar nooit zo mooi als de waterval in het echt zien. Zo is het ook met een dergelijke LIEFDE, maak er geen beeld van, benoem het niet, want daarmee vervallen de prachtige details van de LIEFDE zelf.
Wanneer je die liefde een tweelingziel liefde noemt schept dat allerlei verwachtingen, omdat je een beeld hebt van wat tweelingziel betekent. Daarnaast ga je ook verwachten dat die ander aan dat beeld moet voldoen en eigenlijk ook moet zeggen dat het een tweelingziel relatie is. Je maakt daarmee de ander onvrij en past die ander in het hokje wat jij zelf geschapen hebt. Op het moment dat je die LIEFDE niet meer benoemt ben jij vrij om zelf te ervaren wat je voelt en aanvaard je datgene wat de ander voelt, ook als die gevoelens totaal verschillend zijn.
Besef de reden waarom je een relatie bent gaan benoemen, de reden is namelijk vaak omdat het ons een veilig gevoel geeft, het geeft ons de illusie dat we het begrijpen. Als we iets niet benoemen blijft het ontastbaar, maar dat is juist ook wat LIEFDE is, LIEFDE is ontastbaar en moet ook zo zijn. LIEFDE is als een vlinder, kom nooit aan de vleugels van de vlinder want als je dat doet zal ze uiteindelijk sterven. Kijk en geniet van de vlinder die LIEFDE is, en stop deze niet in een kooitje en prik er geen speld doorheen, niets zo mooi als een vlinder in de vrije natuur

Maak een Gratis Website met JouwWeb